domingo, 7 de abril de 2013

Son continues les violacions d'Israel de l'alto el foc del 21 de Novembre.

Publicat als periodics Diari de Vilanova, de Vilanova i La Geltru  i
                                   El3devuit de Vilafranca del Penedes, el divendres 5 d'abril de 2013

Diumenge, dilluns, a dos quarts de 6 del mati vam sortir per acompanyar als pagesos de Khuza'a, al sud de Gaza, a collir llenties. Jo nomes n'havia vist al plat fins diumenge.  Erem pocs a la zona i haviem de mirar cap enrera per intentar cobrir els pagesos amb els nostres cossos. Els israelians van disparar una estona, pero van dessistir. No volen matar si es possible, americans, francesos, espanyols, britanics... i  nosaltres anavem recordant amb els megafons que erem civils desarmats, que els pagesos eren a la seva terra fent la collita, i que no disparessin.  Va venir tambe un mitja de comunicacio, https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Stjg1Bz7XjQ 
                                                                                                                                                                 
Foto M.M.F.
Ahir dimarts va morir amanillat al seu llit, el pres palesti Maisara Abu Hamdiyya,  victima d'un cancer i de negligencia medica.Durant setmanes s'havia demanat la seva llibertat. A la preso israeliana  nomes li havien donat antibiotics i analgesics. Israel te uns 25 presos palestins mes amb cancer i malalties greus que no estan rebent l'atencio medica i els medicaments necessaris.  Quan es va saber la seva mort, un grupuscul incontrolat de Gaza va llencar un coet cap a Israel, que afortunadament no va causar cap victima.


A la nit, vam sentir una explosio molt forta. Havia estat a Beit Lahya al nord de Gaza. I llavors una explosio fortissima. Havia estat a l'est de la ciutat de Gaza.  Al mar, els barcos de guerra disparaven als pescadors. Per damunt nostre passaven F-16 i drones, que no van parar en tota la nit. Els mitjans de comunicacio de mig mon deien que Israel havia trencat l'alto el foc per primer cop des del novembre com a consequencia del coet del mati. No van dir que no era la primera violacio d'alto el foc. Des del novembre, a Gaza han matat a 5 persones civils i ferit a gairebe 100, la majoria pagesos i pescadors.

Aquest mati hem tornat a Khuza'a, aquest cop amb una delegacio espanyola de 17 persones,
Foto: M.M.F.
diputats, parlamentaris, un europarlamentari. A l'autobus hem sabut que alla on anavem,l'exercit israelia estava disparant als camperols. Quan hem arribat han parat una estona. Tot acabats de desplegar-nos  han comencat a disparar un altre cop. Avui m'han tremolat les cames. Els bombardejos d'ahir, la manca de son, el portar persones sense experiencia amb nosaltres. S'han mantingut ferms pagesos, delegacio, nosaltres.

Aquesta nit tambe sento com disparen als pescadors no gaire lluny. Dema a dos quarts de 6 del mati ens embarquem amb pescadors, delegacio espanyola i en hasakas, per intentar protegir als pescadors. 

Seguirem treballant intentant ajudar a construir aquesta pau i aquesta justicia que tant  costa. Hi ha un pres en vaga de fam des de fa 254 dies, Samer Issawi, prop de morir. Avui han matat dos nois palestins mes de 17 i 18 anys a Tulkarem. Fins quan, fins quan seguira la sordesa internacional per obligar a Israel a acabar amb la ocupacio, el setge, la violacio de drets humans?

Maria del Mar Fernandez, 03.04.2013
Twitter: @MarPalestina

No hay comentarios:

Publicar un comentario